Mi újság? ›

Megújult az EGE Tom Dixon szőnyeg kollekciója

ege szőnyeg

Tom Dixon (1959), brit designer,  a “Tom Dixon” design márka és a Design Research Studio kreatív igazgatója, amely színvonalas belső terekre, nagyszabású enteriőrökre és az építészeti design-ra specializálódott. Munkáit díjazta és kiállította szerte a világon számos múzeum, mint a New York-i MoMA, vagy a párizsi Centre Georges Pompidou. Az innováció iránti elkötelezettsége és a brit bútoripar újjáélesztésének célja motiválja arra, hogy -a brit nemzeti örökség által inspirálódva- mindennapi használatra alkalmas, ám nem mindennapi megjelenésű termékeket hozzon létre.

Az Industrial Landscape (Ipari tájkép) kollekció

A kollekció kiindulópontja London, amely Tom Dixon számára egyúttal az inspiráció világát is jelenti. Talán nem a legszebb, nem a legcsillogóbb, de minden bizonnyal az egyik legkarakteresebb város a világon.
London kaviccsal feltöltött sínek, alagutak, gyárak, műhelyek és raktárak otthona. A látkép igazán sokszínű, a duzzadó Temze két részre osztja a várost, így míg az omladozó ipari tájat olyan felületek alkotják, mint a repedt útburkoló kövek és tégla tömbök, addig a túloldalon az új, fényvisszaverő üvegtornyok kezdik uralni a látképet. Ezek mind-mind erőteljes anyagok és nagy hatást képesek kiváltani.
Gyönyörű mintázatot alkot az idő múlása a városon, amely nagy múltra tekint vissza. A különböző anyagok bámulatos motívumokat, ellentétpárokat hoznak létre, mint a dekonstruált téglák az acél sínekkel, vagy a friss burkolat a Temze szürke, sáros vizével. Minták és textúrák sorozata, amelyek közvetlenül az épülésből, vagy a hanyatlásból származnak.
A fentiek ihlették az EGE Tom Dixon kollekciójának hét szőnyeg-designját, amelyek mindegyike modul és tekercses változatban is kapható, így különböző benyomásokká alakulnak a londoni városkép durva, nyers mindennapjai, amelyek olyan kedvesek Tom Dixon számára.

Smoke (Füst)

A “Smoke” design a letűnt szén-tüzelésű várost hivatott megidézni gazdag ipari történetével, termelésével és gyáraival.

smoke

Wash (Áramlás)

A “Wash” design létrejöttét az emberek, a helyek és az ötletek folyamatos áramlása, fejlődése és újjászületése inspirálta egy szüntelenül áramló városban.

wash

Track (Vágány)

A központi csomópont kereszteződésekkel, hálózatokkal és kapcsolatokkal, valamint az utazás geometriai mintázata elevenedik meg a “Track” elnevezésű szőnyegen.

track

Tide (Árapály)

A “Tide” design mintázatát a történelmi jelentőségű, emelkedő-süllyedő torkolatú Temze-folyó mozgása, üledéke  és áramlása alkotja.

tide

Blur (Homály)

A “Blur” motívumot a gyakori esőzések alatti és az azt követő vizes tükröződések ihlették, amelyek torzított képet mutatnak a városról.

blur

Brick (Tégla)

A kézzel készített, mázas téglák a londoni városkép szimbólumai és meghatározó anyagai. Ezt láthatjuk viszont a “Brick” designnal rendelkező szőnyegeken.

brick

Crack (Repedezettség)

Az elhasználódás szépségét és a mindennapi felületek egyenetlenségeit, rendezetlenségeit szemléltetik a “Crack” témájú szőnyegek.

Crack_Tom+Dixon

A hét design mindegyike kapható modul- és tekercses közületi szőnyeg változatban is, különböző benyomásokat keltve ugyanabban a témában. A hét különböző közületi minőségben gyártott buklé, velúr, gyapjú vagy műszálas modul és tekercses szőnyegek kombinálhatók egymással vagy más EGE-kollekciókkal, hogy valóban egyedülálló padlómegoldást kapjunk nemcsak egy helyiségben, hanem egy nagy projekt egymástól eltérő hangulatú, rendeltetésű helyiségeiben.

Az EGE szőnyegek gyártása kizárólag megújuló energiával történik. A szőnyegek hátlapja újrafeldolgozott PET palackból, szálaik pedig reciklált halászhálóból állnak. Az EGE szőnyegek mindegyikére jellemzi a magas komfortérzet, a kopásállóság, a tűzbiztonság és a környezetbarát megoldás.


← Vissza a hírekhez