Mi újság? ›

EGE szőnyeg került a Magyar Telekom székházába

EGE szőnyeg, építészet

A Magyar Telekom Nyrt. székházának kulcsait 2018 őszén adták át, és azóta meghatározza a Népliget környékének látképét.

Az építészeti remekmű megálmodója a Tiba Építész Stúdió Kft. A Telekom székház esetében kihívást jelentett a rutin és a túlformált szobrászat közötti középút megtalálása. A Tiba Stúdió több pályázattal is jelentkezett az ingatlanfejlesztő Wing Zrt. meghívásos tervpályázatára, ezek egyike lett a nyertes.

Nem volt elég egy modern és funkcionális épületet tervezni, az építészeti kihívások között az is szerepelt, hogy az épületnek ki kellett fejeznie a székház jellegét. Végül a térszervezés oldotta meg a kérdést: a városi és a félpublikus, a zárt és átlátható, a külső és belső terek egyensúlya. A formavilág egyedi karakterrel ruházza fel az épületet, amely a koncepció szerves részét képezi.

Magyar Telekom, építészet Magyar Telekom, belsőépítészet Magyar Telekom, építészet

Belsőépítészeti szempontból a huszonegyedik század munkavállalója került előtérbe, hiszen az irodaház-építészetben az elsődleges szempontok között kell, hogy szerepeljen a funkcionalitás. A mai irodaházakat a flexibilis munkatér jellemzi, ahol a dolgozók megválaszthatják a számukra legkényelmesebb és leghatékonyabb munkavégzés módját. A fiatalabb munkavállalók körében a munkakörnyezet meghatározó szereppel bír, így a belsőépítészeti megoldásoknak erre a kihivásra is felelnie kellett. A fenntartható környezet és épület is prioritás volt. A munkavállalók egészsége és jó közérzete érdekében aerobic és fitneszterem, újhullámos kávézó, tematikus és street-food étterem, ivókutak, tetőszauna, futópálya, és szabadsúlyos edzőpark is működik többek között az épületben, illetve a tetőn.

A belsőépítészet tekintetében a székház letisztult, funkcionális tereket tartalmaz, melyek inspiratív, nyugodt munkakörnyezetet biztosítanak. Az épületben 175 532 db EGE Reform Legend Ecotrust modulszőnyeg lap került lehelyezésre, melyek minőség, fenntarthatóság és design tekintetében is teljesítették a Magyar Telekom magas elvárásait. A választott EGE szőnyegek kizárólag megújuló energiával, hő és víz újrahasznosításával készültek a fenntartható fejlődés jegyében. A szőnyeg szálai újrahasznosított halászhálóból, a hátoldala pedig PET palackból készül.

ege szőnyeg, belsőépítészet EGE szőnyeg, építészet

A szőnyeg elegáns, ám letisztult megjelenése tökéletesen illik a székház hangulatához, e mellett pedig könnyű tisztíthatóságával és extrém kopásállóságával nap, mint nap lenyűgözi az iroda dolgozóit.


← Vissza a hírekhez