Mi újság? ›

Az EGE szőnyeggyár világrekordot döntött: Kevesebb mint öt év alatt elérte, hogy kínálata 100%-ig Cradle to Cradle™ tanúsítvánnyal rendelkezzen

Az EGE szőnyeggyár 18 Cradle to Cradle™ tanúsítvánnyal rendelkezik, amelyek lefedik teljes termékkínálatát, azaz 110 különálló terméket. Az EGE az első olyan márka világviszonylatban, amely ilyen rövid idő alatt elérte, hogy minden terméke a Cradle to Cradle™ által tanúsított legyen. 

A szőnyeggyár büszke teljesítményére, hiszen nagy szó, hogy öt év alatt a  a teljes kínálat Cradle to Cradle™ tanúsítványt szerzett – erre,ilyen rövid idő alatt más nem volt  volt képes. Az összes ország és iparág tekintetében az EGE szőnyeggyár a negyedik helyen áll a legtöbb tanúsítvánnyal rendelkező vállalatok rangsorában.

Nemrégiben az EGE csoport vezérigazgatóját, John Vestergaard-ot kinevezték a dán kormány és az ipari vállalatok  közötti klímaügyi partnerségének alelnökévé. Ez egyike annak a 13 összefogásnak, amelynek célja a dán vállalatok szén-dioxid-kibocsátásának 70%-os csökkentése. Ez a kinevezés az EGE szőnyeggyár fenntarthatóságért folytatott  ambiciózus munkájának  és különösen a 100% Cradle to Cradle™ tanúsítvánnyal rendelkező választék elérésének köszönhető.

Fenntarthatóság: hogyan lehetünk mindig egy lépéssel előrébb 

Az fenntarthatóságért folytatott küzdelem élmezőnyében való hely kötelezettséget is von maga után. Ennélfogva az EGE szőnyeggyár 2030-as vállalati stratégiája összhangban áll az ENSZ fenntartható fejlődés céljaival.

Az EGE szőnyeggyár stratégiailag három fenntartható fejlődési céllal működik együtt

No.7: A szén-dioxid kibocsátás csökkentését a fenntartható energiába való fektetéssel érik el. 

No. 12: Fenntartható szőnyegek és újrahasznosítható anyagok használata, amely felelős fogyasztást és termelést eredményez

No. 14: A használt halászhálók hasznos alapanyagokká alakítása elősegíti a tengeri élővilág védelmét.

Az EGE stratégiája: “A fenntartható jövő érdekében tervezzük a szőnyegeket”

  1. Fenntartható szőnyegek 

Minden terméknek rendelkeznie kell a Cradle to Cradle™ tanúsítvány Platinum szintjével. 2030-ra a szőnyeg gyártás során 75%-ban újrahasznosított anyagokat kell alkalmazni.

2. A hulladéktól az erőforrásokig

2030-ig az összes fonalat újrahasznosított és megújuló anyagból kell előállítani (2020-ban ez 50%-ban valósul meg).

3. Zárt láncú ellátási lánc kialakítása

A gyártáshoz használt összes összetevőt el kell különíteni és újra kell hasznosítani 2030-ig.

4. A szén-dioxid kibocsátás csökkentése

Az új technológiának nemcsak az energiaigényt kell fedeznie, hanem energiatöbbletet kell létrehoznia. A szállítást az ügyfelek által választott szállítási idővel (és CO2-kibocsátással) kell felajánlani. Szén-dioxid-semleges szállítási megoldásokra van szükség.

Tények

1 588 tonna 

Az EGE szőnyeggyár által 2019-ben használt halászhálókból és más ipari hulladékokból előállított fonal mennyisége. A halászhálók az óceán összes műanyaghulladékának egytizedét teszik ki.

6 millió

Az EGE szőnyeggyár által gyártott szőnyegek négyzetmétere évente.

38 millió 

Az EGE szőnyeggyár által 2019-ben újrahasznosított 1,5 l-es műanyag palackok száma. Világszerte percenként 1 millió műanyag palackot fogyasztunk.

Sorakoznak az elismerések

Az EGE szőnyeggyár kétszer szerezte meg az első helyet a dán felső vezetés által kiadott CSR-értékelésben: az Økonomisk Ugebrev Ledelse-ben. Hasonlóképpen, az Európai Bizottság, a KPMG, a Scandic Hotels és a Dán Design Award díja is az EGE-t illeti meg zöld eredményeinek köszönhetően. 

Ezen túlmenően, az EGE szőnyeggyár elnyerte az EU fenntartható fejlődésért járó díját, a Management Award for Sustainable Development-et, és legutóbb az EIT Climate KIC Circularity City Termékdíját a Climate KIC Circularity City Product Award-ot nyerte el, a Circularity City pedig felkérte az EGE szőnyeggyárat, hogy szólaljon fel a 2019. évi nemzetközi C40 Worlds Mayors csúcstalálkozóján.


← Vissza a hírekhez