Mi újság? ›

A VESCOM SHANNON 50 ÉVE, NÉGY KORSZAKRA BONTVA

Bármennyire is hihetetlen, de az első VESCOM – Shannon vinyltapéta-sorozat csaknem 50 évvel ezelőtt jelent meg, gyakorlatilag a Vescom gyárral egyidős, együtt fejlődtek, együtt növekedtek.

Nézzük, hogyan újult meg és követte a korszakok sajátosságait a kortárs design tulajdonságait megtartva.

A 70-ES ÉVEK ELEJE: Amikor minden a MŰANYAG-ról szólt

Az 1970-es évek elején a műanyag egyet jelentett a pozitivitással, melyet az anyag fantasztikus tulajdonságai éltettek: tartós, könnyű, vízálló, olcsó és könnyen előállítható és mindenki számára megfizethető volt. A Shannon színei a narancssárga, a barna, a sárga a korszak színei voltak, amely színek a ruházattól kezdve a bútorokon át az otthoni kiegészítőkig mindenütt láthatóak voltak

A ’90 -ES ÉVEK KÖZEPE: Minden az építészetről szólt

Az 1990-es évek közepétől, egészen a dekád végig a tervezők teljesen új módszerekkel kezdték vizsgálni az anyagokat. Hogyan tudnák manipulálni az anyagokat, hogy új formákat hozzanak létre?

A Shannon itt is megújult és az addigi élénk, színes kártyája majdnem színtelenné vált. Az inspirációt olyan építészeti anyagok szolgálták, mint a fémek és a beton.

A SZÁZADFORDULÓ: Az új luxus

A 21. század beköszöntével visszatért a gazdagság. Az új típusú luxust a kevésbé hivalkodó elegancia képviselte. A belső terek kerültek előtérbe, és egyre nagyobb hangsúlyt fektettek a lágyabb, gazdagabb anyagok felé.

Így a Shannon ismét változott. Az addigi visszafogott tónusú színpalettáját az arany, ezüst, bronz, onyx színek árnyaltabb, finomabb és kifinomultabb tónusai váltották fel.

2021: Az anyagok sokszínűsége

A Shannon 2021-es palettája a mai enteriőr sokszínűségét tükrözi. Kifejező, változatos, gazdag és visszafogott egyben. Az évek során Shannon még inkább az anyag milyenségére összpontosított – a vinil lehetőségeinek teljes kifejezésére. Shannon egyfajta kaméleon.

Legújabb palettája számos matt, semleges színárnyalatot tartalmaz, amelyek a gyűrt papírra, vagy strukturált kerámiára utalnak. További inspirációkat a drágakő ékszerektől a mozaikon át a kövek tónusai ihlettek. Néhány szín a drágakövek színeinek érzetét kelti, mint a smaragdzöld, lapis, lazuli, kék, arany borostyán és rózsakvarc, és néhányuk pedig a a Föld kőzetrétegeinek színeire utalnak, mint az antracitfekete, gránitszürke, agyagbarna és fényezett réz.

Bár megtartja elődjeinek tagadhatatlan térbeli tulajdonságait a Shannon minden eddiginél bensőségesebbé vált.

A Shannon mintája egyedülálló, felismerhető, szókimondó, nagy hangsúlyt fektet a szerkezetre és az anyagszerűségre és ez az, ami igazán kapcsolódik a Vescom jellegzetességéhez is.

További információ a gyártó alábbi linkjén:
design: shannon (vescom.com)

Érdeklődjön bizalommal. Állunk szíves rendelkezésre: Elérhetőségek


← Vissza a hírekhez