Mi újság? ›

A JACARANDA szőnyegek alapanyaga: a TENCEL

Cikkünkben a különleges JACARANDA szőnyegek alapanyagát, a TENCEL-t mutatjuk be, amely nem mindennapi előnyökkel rendelkezik. Többek között öko, környezetbarát, természetes, antibakteriális, biológiailag lebomló és megújuló. De miből is áll ez a rendkívüli anyag?

A TENCEL 100%-ban természetes farostból készül, anyaga egyfajta viszkózrost, amelyet Lyocell-nek neveznek. Mivel növényi eredetű, előállítása környezetkímélő, a folyamat során nem használnak vegyi anyagokat. A rostok kinyerése természetes oldószerek segítségével történik.

Előnyei közé tartozik, hogy rendkívüli módon szívja a nedvességet, amely közvetlenül a rostok belsejébe kerül. A TENCEL anyag apró rostszálakból épül fel, így a pamutnál 50%-kal jobb nedvszívó képességgel rendelkezik. Felületén nem tapadnak meg a baktériumok, ezáltal antibakteriális tulajdonságú. Afényes, lágy anyag szemetgyönyörködtető látványt nyújt, emellett pedig  luxus érzetet biztosít.

A TENCEL anyag puhább a selyemnél és hűvösebb a vászonnál. Nem csoda, hogy a JACARANDA ezt a különleges anyagot választotta szőnyegei megalkotásához.

A TENCEL a JACARANDA szőnyegek kulcseleme. Mivel az anyag gyönyörűen tükrözi a fényt, a JACARANDA szőnyegek megannyi színváltozatban elérhetők, egészen a semleges, pasztell árnyalatoktól az erőteljes, domináns színekig. 

Tekintse meg a JACARANDA szőnyegek gazdag választékát IDE kattintva.


← Vissza a hírekhez