Mi újság? ›

A pádel, avagy mindenkinek jár egy kis játék!

A sport, az egészséges életmód fontos számunkra a Top Trade-nél, ezért örömünkre szolgál, hogy egy olyan szórakoztató -még- kevesek által ismert sportágat mutathatunk be és járulhatunk hozzá elterjedéséhez termékeink segítségével, mint a pádel.

A pádel a squash és a tenisz ötvözete, magában foglalja a két ütősport előnyeit. Élvezetes játékot tesz lehetővé, akár már egy óra gyakorlás után szórakoztató labdameneteket lehet játszani. Bár kisebb területen zajlik, olyannyira dinamikus, hogy a játékosok észre sem veszik, hogy legalább annyit mozogtak, mint tenisz vagy squash közben. Egyszerűsége, látványossága és társas jellege miatt széles körben terjed. Az egyik legdinamikusabban növekvő sportág, jelenleg több mint 15 millióan játsszák világszerte 50 országban. A pádel esetében kompozit-sűrített szerkezetű szivacsütőt használunk, amely egyszerűbb a húrozott ütőkkel történő játéknál, mivel kevésbé igényli az ütéstechnikai jártasságot. A pádel-pálya oldalát üvegfal és rácsháló kombinációja adja. A tenisz szabályai érvényesülnek a 20×10 m-es pályán egy kis csavarral: az „aréna” faláról visszapattant labdát is meg lehet még játszani. A pontszámítás a teniszben megszokottal egyezik meg, ami biztosítja az izgalmakat, hiszen nincs időkorlát, gémeket és szetteket kell nyerni. Mivel páros játék, egyszerre több embert mozgat meg, amely kiváló társasági eseményként funkcionál.

Felhasználástól függően léteznek kültéri, beltéri, fix és mobil pályák hagyományos és panoráma kivitelben is. A pálya telepítése történhet a csarnok meglévő aljzatára minimális 7 m belmagassággal, valamint kültéren aszfaltra vagy vasbeton felületre. Köszönhetően a MONDO minőségi műfű termékeinek (rostosított, mono-szálas, göndör STX WPT minősített burkolatok) kül- és beltéren könnyedén telepíthető és az élvezetes játék alapját hosszú ideig biztosítja. A MONDO 2012 óta gondoskodik a World Padel Tour gyep pályájáról, valamint a Világbajnokság központi pályáján is felhasználták a pádel számára fejlesztett műfüves burkolatot (Barcelona 2012, Palma 2014, Malaga 2015). A MONDO műfüvét a Spanyol Pádel Szövetség tanúsította és a MONDO tagja a CEIP-nek (a Pádel Nemzetközivé válásának Bizottsága) és az AIPP-nek (a Pádel-előállítók Nemzetközi Szövetsége).

A World Padel Tour profik sorozatát tízezrek követik élőben és közösségi médián keresztül, játékuk hétről-hétre elkápráztatja a szurkolókat, lelkes új követőket szerezve a sportágnak. Klubok, egyesületek, szövetségek rendszeresen szerveznek versenyeket amatőröknek és kezdőknek, vegyes és női-férfi párosoknak egyaránt. Azok sem csalódnak, akik nem versenyezni, hanem a játék öröméért, baráti, családi kikapcsolódás gyanánt, az egészséges életmód támogatása miatt vagy vállalati csapatépítés céljából szeretnének pádelezni! A pádel olyan játék, amely széles körben vonzza a játszani, mozogni vágyókat kortól, nemtől függetlenül.  Ezen kívül a pádel az egyetlen olyan sportág a világon, ahol a játékosok nemének aránya a nők felé billen! 

A pádel egy kiváló új lehetőséget kínál a tenisz-egyesületek, sportközpontok, egészség- és wellness centrumok, valamint szállodák számára, hogy bővítsék program kínálatukat és magukhoz vonzzák az újdonságok kedvelőit.

Forduljon hozzánk bizalommal és segítünk az új sportág intézményében való bevezetésében! Ne feledje: mindenkinek jár egy kis játék! 🙂


← Vissza a hírekhez